MC Rammeo *** Hard & Zeker ***

Geheel aansluitend aan onze visie, om studioproducties voor iedereen mogelijk te maken, hebben wij met met MC Rammeo een bijzondere artiest de mogelijkheid geboden, om een droom uit te laten komen en, na meer dan 20 jaar passie voor muziek, zijn eerste album te mogen publiceren, welke wij graag middels deze persbericht onder uw aandacht willen brengen.

MC Rammeo, die sinds de leeftijd van 17 jaar ermee bezig is om zijn gedachten in teksten te vertalen en dat ook als een therapievorm ervaart, is zonder twijfel een ervaringsdeskundige. Worstelend met een zware schizofrene stoornis voelt hij zich erg op zijn plek bij Zeeuwse Gronden, een instelling voor begeleid wonen en werkvoorzieningen voor mensen met een psychiatrisch ziektebeeld. Na een tussentijdse periode van vijf jaar lang ongeschoold werk te gaan verrichten, kregen echter de ambities en passie voor muziek weer de touwtjes in handen en begon hij zich weer te focussen, om gedachtes en ervaringen in teksten te gaan vertalen om ook een voorbeeldrol voor andere cliënten te gaan vervullen om zelfontplooiing in plaats van depressie der voorkeur te geven.

Net zoals MC Rammeo zelf is ook zijn muziekrichting alles andere dan mainstream en daagt de luisteraar uit, om zijn teksten niet alleen recreatief te beluisteren, maar ook de moeite te willen nemen deze te begrijpen.

“Psychiatrische Nederhop” – zo omschrijft MC Rammeo zelf zijn muzikale genre. Weliswaar geen meezingers voor onder de douche of in de auto, maar teksten die in staat zijn een gevoelige snaar  het raken bij de luisteraar die zich enigszins kan inleven in een proces van vallen en opstaan.

Boekenlegger op de permalink.